Jag ställde mig i lördags kväll för att sätta en deg till frukostfrallorna dagen efter.
Och gör fel. Så klart. Som alltid när jag gör för mycket saker under en och samma dag.
MEN.
Jag lyckades ta det lugnt och läsa igenom lite grundrecept på bröddegar.
Så vips så hade jag ju ett alldeles eget brödrecept!
Här kommer det:
50 gram jäst ( funkar säkert att ta mindre, om man vill det. Jag råkade ju slänga i hela paketet av misstag, för grundreceptet har bara 20 g jäst.)
4 dl vatten
1 dl raps eller olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
ca 2 st. rivna morötter
3 dl grovt rågmjöl
ca 9 dl dinkelmjöl ( eller annat valfritt)
Smula ner jästen i en bunke. Lös upp med lite av det kalla vattnet, och tillsätt sedan resten. Blanda ner olja, honung, salt och morötter.
Blanda i mjölet lite i taget, arbeta degen väl.
Baka ut till ca 20 stycken frallor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg en bakduk över.
Ställ in i kylen över natten och ta fram på morgonen medan ugnen blir varm. Pensla med vatten.
Grädda i ca 10 minuter i 250 grader.
Supersmarriga frallor. Lite ljumna med philadelphiaost på till frukost, det är lyx!
( Mina blev lite kladdiga att baka ut, men jag tog lite kallt vatten på händerna när jag rullade bullarna, då fastnar de inte alls lika lätt!)
1 kommentar:
Mmmmmm! Så smarrigt det ser ut!
Skicka en kommentar