Muffinssmet:
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på ca 220 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll till 2/3 med smet.
Stek skivade rabarber (ca 4 stjälkar) i lite smör, råsocker, strösocker, kanel och malen ingefära.
Lägg i muffinsarna, häll på resten av smeten.
Crumbletopping:
75 g mör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ dl strösocker
½ dl råsocker
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, mjöl och socker i en bunke.
Strö lite crumble på toppen av muffinsarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
det blir ca 18 stycken, så det behövs två muffinsplåtar.
Åh så smarrigt det blev!
4 kommentarer:
Låter och ser fantastiskt gott ut!
Härligt med så mycket rabarber! Jag ska prova både saft och muffins!
ja, vad kul! gör så! lycka till!
Ser underbart gott ut - det ska jag nog testa för min BF har aldrig i sitt liv ätit rabarber och då har man ju missat nåt!
Skicka en kommentar