Emmies lyxiga vinbär/krusbärssockerkaka:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ tsk ekologiskt vaniljpulver ( alltså inte vanilinsocker)
50 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl turkisk mezeyoghurt
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 3 dl färska blandade röda vinbär och krusbär
1 msk mjöl
lite maizenamjöl eller potatismjöl
lite florsocker om man känner för det
Ugnen skall vara på ca 175 grader
Rensa bären och dela på ev. stora krusbär
Vispa ägg, strösocker och vaniljpulver riktigt, riktigt vitt och poröst.
Smält smöret och blanda i yoghurten och grädden
Blanda i äggsmeten
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt
Vänd försiktigt ner det i äggsmeten
Häll i 2/3 av smeten i en smord och ströad form med avtagbara kanter
Strö över bären som har blandats med mjölsorterna och sockret
Häll på resterande smet
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter ( beroende på ugnskvalité)
Börjar den bli bränd ovanpå, lägg på lite folie.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar