tisdag 31 augusti 2010

Om Konsten att lyckas med att stressa ihjäl sig innan man fyllt 30.

- Stressa upp dig och oroa dig så mycket som du bara kan över småsaker.


- Jämför dig så ofta du bara kan med andra och tänk: Åh, vad alla andra har bra jobb, fyndiga roliga jobb, alla andra har hunnit så mycket, alla andra är så smala och duktiga på att träna, alla andra är så kloka och kan prata så bra för sig, alla andra vet sina gränser och är så duktiga och presterar så mycket, alla andra har barn eller är gravida, alla andra har hus och pengar och är lyckliga.


- Oroa dig så mycket du bara kan för att du inte duger som du är.


- Få dåligt samvete över allt du gör, när du äter, när du äter godis, när du inte tränar, när du slarvar med att äta nyttigt, när du råkar vara hård mot något i samtalstonen, när du struntar i vattna blommorna, när du inte gör något som du kanske borde men inte orkade, när du är trött och ligger i soffan och kollar på film en hel dag,  när du glömde namnet på den du pratade med, när du skäller på någon i bilen mitt emot för att den kör för sakta, när du blir arg på din sambo, när du känner ilska överhuvudtaget.


- Tryck ner dig själv i skorna så ofta som du bara kommer åt. Ta vara på varje tillfälle som du gör fel eller misslyckas, och glöm det där med att du lär dig genom misstagen, bullshit. Du blir bara mer värdelös för att du inte lyckas så bra som alla andra.


- Släng in lite åldersnoja också inför varje födelsedag och där emellan. Tänk extra mycket på vad långvarig stress gör med din kropp, din hy, dina inre organ, och vips, så har du fyllt på oros/stresslagret för ytterligare en veckas tid.
Ja, det här är bara exempel på hur du kan göra för att lyckas med konsten att må så dåligt som du bara kan igenom livet, med att gå omkring med konstant dåligt samvete, med att kväva din själ tills den dör.
- en sak till, ät så lite som möjligt under perioder, så att du får upp ångesten riktigt ordentligt. Så att du väcker din stenåldershjärna till liv, så att det enda den vill tänka på är ut och jaga, ut och leta mat. När du då sitter där inne i lägenheten och det inte finns någon mammut utanför att jaga, du kan inte ge dig ut och göra av med det där adrenalinet,  då lyckas du i alla fall med att få en ångestattack kanske.

1 kommentar:

Catrin sa...

Åh tack för tipsen, jag ska göra ALLT för att undvika dom.

och mandlar är så gott, jag håller med!

Tack för det fina kortet, jag har tipsat om dig på min blogg nu.

Ta hand om dig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...