torsdag 18 november 2010

Recept på pepparkaksmuffins

100 g smör
1 dl mezeyoghurt
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl strösocker
½ dl råsocker
½ tsk vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskrydda 
(eller blanda ca 3/4  msk kanel, 3/4 msk kardemumma, ½ msk ingefära)

sätt ugnen på ca 200 grader
Smält smöret och "skaka" ihop yoghurt och grädde, rör ner blandningen i smöret och värm tillsammans med pepparkakskryddorna ( fast nästa gång skall jag testa att blanda ner kryddorna i mjölblandningen, de klumpade sig i smörblandningen)
Vispa ägg och sockerarterna vitt och pösigt.
Rör ner den ljumma vätskan
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Fyll muffinsformar till 2/3 med smet
Grädda i mitten av ugnen i ca 16 minuter, beroende på vad du har för ugnskvalité.
Prova med en sticka, den skall inte vara kladdig.


Good luck!

3 kommentarer:

Angeliqa sa...

Jag ska helt klart testa på att göra dem

Lisa sa...

mums!

Matilda Barnboksillustratör sa...

så gott! det borde man testa någon dag!
min mormor gjorde världens godaste mjukpepparkaka, i form av en sockerkaka. det där borde ju smaka lite liknande!

ja det var synd på soffgruppen, men kanske lika bra pga platsbristen som sagt.. men trist ändå! hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...