söndag 14 februari 2010

Morotskakecupcakes

Jag gjorde de här otroligt saftiga och smarriga cupcakesen i går.

Foto: Empan
Fråga innan Du lånar tack!

Ingredienser:


125 g smält smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
½ tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl ( jag tog dinkelmjöl, funkar lika bra)
1½ tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1½ tsk malen ingefära
4 ½ dl rivna morötter ( ca två stora morötter)


Sätt ugnen på ca 200 grader.
Vispa ägg och sockersorterna till mycket poröst.
Rör ner det smälta smöret. 
Blanda ihop de torra ingredienserna, rör försiktigt ner det i smeten och sen i med de rivna morötterna.
Placera muffinsformar i en muffinsplåt, fördela smeten ca 2/3 i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt svalna.


Frosting:


50 g mjukt smör
ca 5 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
150 g philadelphiaost


Vispa alla ingredienserna krämigt.
Bred eller spritsa frostingen över cupcakesen.


Smarrigt värre!

1 kommentar:

mamma sa...

Milda mamseller så gott det ser ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...