tisdag 13 juli 2010

Rostebröd

Emmies rostebröd:

5 dl vatten
25 g jäst
1½ tsk salt
1 msk honing
1 tsk brödkryddor 
ca 2 dl durumvetemjöl
ca 10 dl vetemjöl special

Värm vattnet till fingervärme
Smula jästen i en bunke
Blanda ut med lite av vattnet
Häll i resterande vatten när jästen har löst sig, saltet, honingen och brödkryddorna
Häll i lite av mjölet i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa ca 1 timme under bakduk
Knåda ut lite lätt
forma till två limpor och lägg i två smorda formar
låt jäsa utan bakduk i ca 30 minuter
pensla med vatten, strö över lite sesamfrön
grädda i nedre delen av ugnen först i 250 grader i 10 minuter, sänk sedan till 175 och grädda färdigt i ca 25 minuter.

Avnjuts bäst ljumna med lite smör på tillsammans med en fin darling i soffan





4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad lustigt! Jag åt något liknande bröd till lunchsoppan på stan idag och jag blev sugen på att baka det och poff så plockar du fram ett spännande recept! Tackobock!

Emmie sa...

haha, nämen vad lustigt! kul! vassegod!:)

Angeliqa sa...

Åh vad bra! Jag har letat efter ett nytt, gott brödrecept att prova så nu ska jag testa att baka det här någon dag! :)

Emmie sa...

Ja, vad kul! Lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...