lördag 11 juni 2011

minnen

Dojorna satt som en smäck. Ljuvligt!
Idag är jag trött. Vaknade, yogade, åt färska jordgubbar med yoghurt i sängen. Somnade om. Sov fram till klockan blev tolv.
Åt lunch. Nu sitter jag och lyssnar igenom en himla massa gamla Kent-låtar, från Isola, B-sidor, Kent, Verkligen, Kräm och minns.
Minns ungdomens ljuva svåra år. Minns dem med distans. Låtarna väcker känslorna till liv, alla de känslor jag hade då. Det verkar så långt bort. 10 år sen ungefär.
När jag träffade folk som verkade så härligt fria i jämförelse till de stela kamraterna i klassen samhäll-ekonomi/kultur på gymnasiet, började röka, lyssnade på Kent, 
När jag lät sorg och andra känslor äta upp mig inifrån. när allt var uppochner och jag var mitt i.
Det är så långt bort nu. Mitt lilla barn. Jag var bara ett barn.
Ibland när jag tänker tillbaks så kan jag gå hårt åt mig själv i tankarna. Men jag får påminna mig. Att jag stod ju där. Alldeles ensam. Och var bara ett barn. utan någon som helst livserfarenhet. liten och rädd.
Nu är jag stor och rädd. Men med erfarenheter i bagaget kan jag ändå trotsa rädslan. Och känna att det där lilla lilla barnet. Det är förlåtet för allt.


Idag njuter jag av att faktiskt ha något att minnas. Att tänka tillbaka på.
Jag njuter av att vara ledig. Helt ledig. Har inte planerat någonting. Tar det bara precis som det kommer.
Vad gör ni i helgen?4 kommentarer:

Angeliqa sa...

Så klokt skrivet av dig. Man bör förlåta sig själv någon gång, förlåta den person man var då och blicka framåt. Annars riskerar man att älta och älta och aldrig kunna läka.
Kram på dig vännen!

Styleabaad sa...

Verkligen sant det där, det är lätt att glömma att man var ett vilset barn när man i efterhand dömer sig själv för det ena eller andra beslutet...

I helgen har vi grillat och slappat, druckit vin med vänner och idag vaknade jag upp utsövd och utvilad för första gången på över en vecka! triumf!!!

Leila sa...

Skönt! Gillar din helgmorgonyogarutin. Saknar yogan själv (fick lite problem med min knasiga axel så den vill inte yoga längre). Helgen har varit så fullsmockad och kul o gått i hundrfemti hära =)

mintekopp sa...

Du är så klok du. Det är härligt att kunna tänka tillbaka och minnas saker som man gjort och aldrig skulle gör igen men som ändå har format en till den människan som man är i dag. Hoppas att du har haft en riktigt skön helg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...