Jag tog:
3 ägg
1 dl strösocker
½ dl råsocker
2 msk grädde
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Råsocker till rullning
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Tillsätt grädden och blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål för sig, vänd sedan ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper ( plåt med höga kanter)
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter i 250 grader
Sockra ett bakplåtspapper och vänd tårtbottnen upp och ner på detta.
Lossa försiktigt pappret från tårtbottnen.
Sedan fyllde jag med hemmagjord jordgubbsylt, men man kan fylla med nästan vad man vill.
Rulla ihop och voliá!
Går himla bra att frysa.
1 kommentar:
rulltårta är så himla gott!!!
Skicka en kommentar