Jag gjorde en rabarberpaj, på en höft igår.
Den blev helt okej, lite blöt i botten ( den släppte smöret lite grand, jag tror jag hade för mycket smör) och den som är van vid supersöta saker tycker kanske inte att den faller en i smaken.
Men vi gillade det! Och jag gillar att inte stoppa i mig socker som påverkar blodsockret och mjöl, som min mage inte riktigt gillar ibland.
Så här kommer receptet för de modiga!
150 g smält smör
1 ägg
0,75 dl sukrin
1 dl kokosflingor
ca 1 tsk fiberhusk
lite kanel
ca 1 dl pofiber
3 dl malen mandel
Blanda ihop de torra ingredienserna och ägget, rör ner det avsvalnade smöret och låt stå en stund.
Bred ut i en pajform och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter i 200 grader.
Skiva rabarber och stek mjuka i smör och kanel.
VIspa ihop tre äggvitor med ca ½ dl sukrin och lite citronsaft, tills det blir maräng.
Lägg rabarbern i det förgräddade pajskalet, och bred över marängen.
Grädda på övervärme i 250 grader i ca fem minuter med ugnsluckan på glänt, passa så att marängen inte bränns! Den skall bara få färg och krispighet på ytan.
Jag lät den stå i avstängd ugn med öppen lucka sen för att den skulle bli extra krispig på ytan.
Vispa ihop tre äggulor med lite sukrin och en vaniljstång.
Vispa 3 dl grädde.
Rör försiktigt ner grädden i äggulorna och vips så har du en rårörd vaniljsås att ha till!
2 kommentarer:
gott!
gott!
Skicka en kommentar